icon-twitter

icon-facebook

Icon Flickr

icon-youtube

Musea

Heropening Rijksmuseum

Rijks pers knipsels 2Van maart tot en met juni 2013 was onze communicatie expert Willemijn vanuit museumLAB werkzaam bij het Rijksmuseum als senior communicatie medewerker. Zij was perschef van de koninklijke opening op zaterdag 13 april. Het Rijks is zeer uitgebreid in het nieuws is geweest: van een advertentie op melkpakken, een special bij de NRC, bij De Wereld Draait Door tot de Donald Duck en internationaal bij onder andere de BCC en CNN. Tevens begeleidde Willemijn de pers rondom de opening van de Rijksmuseumtuinen en de meer recente heropening van het Mauritshuis (2014). 

VSC Pop-up wetenschapper

def. wetenschappertjekleinmuseumLAB organiseert dit jaar weer Pop-up Wetenschapper tijdens de Oktober Kennismaand, een initiatief van de VSC. Bij Pop-up Wetenschap konden kinderen vorig jaar o.a. Pop-up wetenschappers astronaut Andre Kuipers, wiskundemeisje Ionica Smeets en psychologe Eveline Crone ontmoeten bij musea en wetenschapscentra in Nederland. Zij gaven antwoord op al je vragen! Zo kon iedereen van oud tot jong op een laagdrempelige manier kennis maken met wetenschap. Dit jaar wordt een nieuwe versie voorbereid met nieuwe namen maar vooral ook een paar nieuwe plekken!

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Museumnacht Rotterdam: Pollocks Bollocks

We dedemuseumnacht rotterdam 2013n dit jaar weer mee, en wel met onze activiteit Pollocks Bollocks. Bezoekers konden naar hartenlust hun gevoelens uiten door met hun armen te zwaaien- die direct werden omgezet in een fraai, steeds weer veranderend metershoog lichtkunstwerk dat de hele nacht op de gevel van de Kunsthal prijkte.

MuseumLAB werkte voor de productie van Pollocks Bollocks met enorm plezier samen met Mark Janssen Photography en Das Buro. Met dank aan Museumnacht Rotterdam.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bob Rush!

Bob_RushTijdens de Rotterdamse Museumnacht op 10 maart organiseerde museumLAB schilderworkshops fastfoodkunst voor mensen met echte (wan)smaak. Geïnspireerd op tv-kunstenaar Bob Ross werden workshops gegeven door ‘onze’ Bob Rush. Een laagdrempelig tongue-in-cheek evenement waarbij plezier en meedoen voorop stond. Wij zijn supertrots op de enorme media-aandacht voor het evenement door o.a. het NOS Journaal, TV Rijnmond, Metro Rotterdam, De Havenloods en de voorpagina van het Leidsch Dagblad.

Een kleine 150 mensen schilderden tijdens de Rotterdamse Museumnacht hun eigen ‘Bob Ross’. Na elke workshop stonden de museumnachtgangers al klaar om een plekje achter een ezel te veroveren. Bob Rush bracht de stemming er goed in met zijn eigen ‘Happy Little Tree-song’ en ging vervolgens ruim een half uur met de cursisten aan de slag. Het plezier spatte ervan af, de verf spatte in het rond, en de deelnemers schilderden de meest fantastische schilderijen met Van Dyck bruin en gebrande sienna in de hoofdrol. Niet alle kunstwerken kwamen meteen thuis boven de bank terecht. In het NAi werden een aantal schilderijen tentoongesteld, en door heel Rotterdam liepen museumnachtgangers rond met hun Happy Little Tree onder de arm.

Deze workshops gemist? Kijk op bobrush.nl voor meer informatie.

museumLAB werkte voor de productie van Bob Rush met enorm plezier samen met Mark Janssen Photography,  Das Buro en Michiel Deymann. Ook dankt zij de partners die het evenement mede mogelijk hebben gemaakt: Stichting Bevordering van Volkskracht, dKC, NAi, SKVR, Harolds, Platform P, Het Beeldgebouw. 

''We like to beat the brush'', Kom Bob Rossen op de Rotterdamse Museumnacht!

BobRushklein"People might look at you a bit funny, but it's okay. Artists are allowed to be a bit different. "

SMAAK. Dit is het thema van de elfde Rotterdamse Museumnacht op zaterdag 10 maart 2012. Vijftig deelnemende kunstinstellingen laten bezoekers op Nacht kunst proeven, voelen, ruiken en ervaren. En zelf máken, op een door museumLAB georganiseerde Joy of Painting-instuif.
Tijdens deze workshop leer je stap voor stap en in no time een landschap schilderen in de stijl van tv-kunstenaar Bob Ross. Het plezier van schilderen staat centraal in deze workshop fastfoodkunst voor mensen met echte (wan)smaak.

Onder de bogen van het NAi is er de hele Nacht de mogelijkheid zelf een prachtig schilderij te maken vol happy little trees. De Joy of Painting-instuif wordt begeleid door een Bob Ross showmaster. Gekscherend noemen we deze imitator Bob Rush, want de schildersessies van maximaal 30 minuten zijn kort en krachtig.
Tijdens de sessies lopen SKVR-instructeurs rond die de ‘cursisten’ kunnen bijstaan bij de specifieke schildersmethode. Bob Ross-lookalikes nodigen bezoekers uit voor een Bob Ross momentje achter de schildersezel. Voor wie daar geen zin in heeft of snel door wil is er de mogelijkheid zich te laten fotograferen in een heus Bob Ross landschap.
De Joy of Painting-instuif wordt mede mogelijk gemaakt door het NAi, Harolds, SKVR, Das Buro en fotograaf Mark Janssen.

Voor de meest briljante Bob Ross quotes, volg @BobRossQuotes op Twitter