Nieuws

Wetenschappers poppen op tijdens Weekend van de Wetenschap

def. wetenschappertjekleinVan het kleinste deeltje tot complete sterrenstelsels en van verliefde mieren tot ontzagwekkende dino’s. Over deze onderwerpen en meer weten pop-up wetenschappers het naadje van de kous. In het eerste weekend van oktober duiken zij op bij wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland en nemen je mee in de wondere wereld van de wetenschap. Ontmoet sterrenkundigen Govert Schilling en Vincent Icke, expert dierenliefde Jan Hindrik Ravesloot of dino-specialist Anne Schulp. Hoor hun verhalen, stel je vragen en test de antwoorden.

Pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat plaatsvindt tijdens het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 4 en zondag 5 oktober 2014. Volwassenen en kinderen kunnen bij locaties door heel Nederland op een laagdrempelige manier kennis maken met wetenschap.  De lezingen en demonstraties zijn gratis, publiek betaalt meestal wel entree tot de locatie. Deelnemende locaties zijn onder meer Space Expo in Noordwijk, Teylers Museum in Haarlem en Continium in Kerkrade. Kijk voor een pop-up wetenschapper in de buurt op www.popupwetenschapper.nl De VSC draagt met dit project bij aan wetenschapswijsheid.

MuseumLAB verzorgt projectmangement, inhoudelijke ontwikkeling en het communicatietraject voor opdrachtgever VSC. Eerder verzorgden we voor VSC het Klokhuis Zoek het Uit weekend op meerdere locaties door Nederland en de twee eerdere edities van pop-up wetenschapper.

 

Sikkens Foundation

sikkens

Met veel plezier kunnen we vertellen dat we aan de slag gaan voor de Sikkens Foundation. Sikkens Foundation is een onafhankelijke culturele stichting met als doel het stimuleren van die sociale, culturele en wetenschappelijke ontwikkelingen in de samenleving waarbij kleur een specifieke rol speelt. Dit doet zij in de eerste plaats door de uitreiking van de Sikkensprijs, en door projecten op het gebied van kleurtoepassing en kleurstudie te initiëren en/of te ondersteunen. De belangrijkste activiteit van de Stichting is het toekennen van de Sikkensprijs aan personen en instellingen die, naar het oordeel van het be- stuur, een bijzondere bijdrage leveren aan de doelstelling van Sikkens Foundation. De eerste Sikkensprijs werd in 1960 in ontvangst genomen door de architect Gerrit Rietveld. Andere prijswinnaars waren onder andere Theo van Doesburg, Jan Dibbits en de Hema. MuseumLAB ondersteunt de Sikkens Foundation op het gebied van projectmanagement en communicatie.

 

Artist in the World

                                       

artists in the worldFotograaf/ kunstenaar Andre Smits verzamelt kunstenaars of mensen uit de kunstwereld. Hij reist de wereld over om hen van achter vast te leggen. Onlangs was hij te gast bij museumLAB....

Pop-up wetenschap in oktober

govertsMuseumLAB organiseert ook dit jaar weer een editie van pop-up wetenschapper in het Weekend van de Wetenschap (4 en 5 oktober) in opdracht van VSC. 'Onze' Govert Schilling, die vorig jaar oppopte in onder andere een NS- coupe, geeft ook komende editie weer acte de presence. Hij zal in Teylers Museum in Haarlem van alles vertelen over planeten en buitenaards leven.

Pop-up wetenschapper is een landelijk evenment waarbij wetenschappers (en zo nu en dan een wetenschapsjournalist dus) vol goede verhalen opduiken op bijzondere plekken, voor nieuwsgierige aagjes vanaf 8- 88 jaar!

Zilveren Camera reist door heel Nederland in 2014

ilvy met zckleinMuseumLAB laat ook in 2014 weer de Zilveren Camera tentoonstelling reizen langs diverse locaties in Nederland: in Assen CBK Drenthe en de Kunstsalon, op fotofestival Schiedam, op diverse locaties verspreid over vestingstadje IJsselstein en in de Grote Kerk in Naarden.

De museumLAB auto

  Vroom vroom, hier is de museumLAB auto! We komen naar je toe deze zomerrrr!auto